Anlægsgartner kan give dig nogle gode råd

Så du har valgt den type anlægsgartner du gerne vil dyrke og købt nogle værktøjer. Nu kommer den spændende del – at vælge planterne. Før du skynder dig til havecenteret for at købe alt i syne som en komplet nybegynder gartner, skal du tage tid til at kontrollere jorden i din have, da planter kan være kræsne om den type jord, de vokser i. Der er et par måder at finde ud hvilken type jord du har. Du kan enten grave nogle ud selv for at se om den har en sand eller ler lignende tekstur. Du kan også kigge på din nabohave for at se, hvilke planter der vokser godt, eller du kan udføre en jordprøve for at finde ud af niveauerne af næringsstoffer i jorden, såvel som dets Ph-niveau.

Brug af en af de nævnte metoder giver dig en god ide om, hvad planterne vil trives i din have og informere din beslutning om, hvorvidt du skal forbedre jorden.

Planter vil altid have gavn af næringsfyldt jord, selvom en test har erklæret din jord at være perfekt. Forbedring af jordens kvalitet er ikke så svært, som du måske tror. Det bedste råd til begyndere gartnere er at arbejde kompost i de øverste 8-12 inches (20-30cm) jord med en spade eller gaffel. Komposten bliver brudt ned i løbet af få måneder, så det bedste tidspunkt at gøre dette er enten om vinteren eller i begyndelsen af ​​foråret.

Hvor meget koster en anlægsgartner

En anden metode til forbedring af jordkvaliteten kræver ingen gravning, men det tager længere tid. Hvis tiden ikke er et problem for dig, og du ikke kan lide ideen om at vende meget jord for at blande det med komposten, er dette mulighed for dig. For det første skal du markere plantesengets område og dække det i fem lag avis. Derefter dækker området 2-3 cm (5-7,5 cm) kompost og lad det sidde i mindst 4 måneder. I løbet af denne tid vil avisen nedbrydes, og næringsstofferne fra komposten vil blande sig med jorden nedenfor.

Vi er næsten klar til at begynde at plante! Dette er det sidste tip til nybegynder gartnere, før du får dine hænder beskidte, og det er ret vigtigt at følge, hvis du vil anlægsgartner århus din have til at lykkes.

Plan. Find ud af, hvor hver plante skal gå, og vær særlig opmærksom på afstanden. Planter har brug for deres eget rum (ligesom humørlige teenagere). Hvis du placerer unge planter for tæt på hinanden, vil deres vækst blive forstyrret, de vil være mere tilbøjelige til sygdomme eller måske bare dø ud. Anlægsgartner kan hjælpe dig med dette.

Hvordan laver du din have som en anlægsgartner

Etiket. Vi har alle vores glemmelige øjeblikke. For at sikre, at du altid ved, hvad der er plantet, hvor og for at kunne fortælle folk, hvilken plante der er, hvilket tager nogle minutter at lave nogle små mærker og placere dem sammen med dine planter.

Organisere. Et andet godt anlægsgartnerråd til begyndere er at kortlægge fremgangen i din have og holde øje med, hvor alt er plantet er at starte en anlægsgartner scrapbog. Ved at tilføje skitser, billeder, etiketter og noter kan du nemt lave fremtidige forbedringer, da du vil få en henvisning til, hvordan hver type plante gik i forskellige områder af din have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *