Århus, Europas kulturhovedstad

Århus er den næststørste by i Danmark efter hovedstaden, København. Men den falder ikke bagud af denne grund. I år 2017 blev byen nemlig udnævnt som Europas kulturhovedstad. Dette har skabt en unik mulighed for at tiltrække investorer osv. til regionen. Der blev skabt en masse nye projekter, hvor folk kunne være med til at skabe. Steder, hvor f.eks. dansk design og mennesker mødes – sammen kan I være med til at skabe jeres hele jeres hjem indvendigt – fra sofa til seng.

New Danish Modern – få inspiration til ny sofa i Århus

Danmark har næsten altid været kendt for sit design og arkitektur. I Århus kan du komme til hovedeventet, New Danish Modern. Her får du en indsigt i dansk design helt fra stuens indretning i Århus med sofa, bord, tæppe, stole, lamper osv. Her vender de blikket mod fremtiden og nutiden inden for dansk design. Du kan med fordel tage hele familien med. Der vil være workshops, som lægger vægt på at I skal skabe sammen. Det handler om at forestille sig fremtiden i design – I kan være med til at forme den til New Danish Modern. Ellers kan I deltage i foredrag af etablerede designere. Alle kan være med til at fejre dansk design i Århus.

Nyt boligkoncept for autister i Århus

Livet er flygtigt. De steder vi vælger at tilbringe vores tid tæller. I Århus er der startet et nyt boligkoncept, hvor man fokuserer på at skabe boliger venlige mod autister – autister er ikke så forskellige fra dig, de har også brug for at slappe af i sofaen i stuen foran fjernsynet. Men de har også nogle andre behov, der skal opfyldes. Projektet er udviklet af Region Midtjylland. Projektet sigter mod at give autister større frihed og uafhængighed, således at man kan nedbryde de stereotype forestillinger om, hvordan mennesker med lig diagnoser skal og bør leve. Konceptet fokuserer derefter også i høj grad på fællesskab og mangfoldighed. Men samtidigt skal de også føle, at de har ret til et privatliv hver for sig.

Lidt om huset:

  • Det er ikke et særligt stort hus, men det er moderne
  • Huset er mobilt – de kan nemlig flyttes lige hvor man har lyst til
  • Bygget af materialer, der passer til miljøet med mulighed for at tilpasse det til sine egne behov og ønsker

Det er et ideelt hus for autister!

Oplev fremtidens byrum i Århus

Man kan ikke redde verden fra sin sofa. Det prøver de heller ikke på i Århus; her er der nemlig sat fokus på at skabe og eksperimentere med udformningen af byrummet. Private arkitekturfirmaer samarbejder med kommuner og borgere med at skabe projekter, der demonstrerer løsninger til fremtidens samfundsmæssige problemer. Specifikt handler det om at mødes og diskutere, hvordan lokale områder af byer kan forbedres i forhold til bæredygtighed, kulturel fornyelse og generelt god velfærd.

Disse resultater er blevet fremstillet på en omrejsende udstilling, der går regionen igennem. I alt er hele seks byer blevet udvalgt til steder for åben debat omkring indretning af fremtidens byrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *