Find det bedste gelænder til enhver placering

gelænder trappeLigegyldigt om du skal bruge gelænder udendørs eller indendørs, om du vil lave det selv og af forskellige materialer, så er det en god idé at sætte sig godt ind i mulighederne, inden du går i gang med bestillingen eller arbejdet.

Et godt gelænder har nemlig flere funktioner. Det skal passe ind i omgivelserne, det skal yde sikkerhed og så skal det være noget du selv har lyst til at se på.

Der er et utal af muligheder, når det kommer til gelændere, så i det følgende kommer nogle gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge gelænder trappe.

Fleksible løsninger til forskellige placeringer

God service

Vigtigt at kombinere funktionalitet og design

Når du skal vælge dit nye gelænder, giver det dig god mulighed for at tænke i design og funktionalitet.

Du kommer nemlig til at kigge på dit gelænder lige meget, om det er til indendørs eller udendørs brug, så sørg for at vælge et design, som du kan holde ud af se på.

Gelændere laves i mange forskellige materialer, såsom glas, træ, aluminium og stål, som i sig selv kan give gelænderet et særegent udtryk. Derudover laver de fleste firmaer nogle standarddesign, som man selvfølgelig også kan vælge.

Gelænderets primære funktion er selvfølgelig at sikre, at brugerne ikke falder ud over kanten af trappen, terrassen eller noget helt tredje. Det fungerer som afskærmning, og i bygningsreglementet er der decideret nedskrevet krav til udformning af et gelænder. For eksempel skal det være en vis højde.

Vælg et firma med ordentlig service

Hvis du vælger at bestille gelænderet ved et firma, så sørg for at undersøge, hvordan deres service er. Det er nemlig ikke rart at stå i en situation, hvor firmaet ikke leverer det, de lover, eller ikke overholder reglerne.

Find et firma, der har fokus på håndværket og at opgaven udføres korrekt. En måde at tjekke et firma ud på forhånd er ved at besøge deres hjemmeside, og se om de har et decideret afsnit om kundeservice. Hvis dette er tilfældet viser de nemlig, at det er et fokusområde for dem, og det hjælper på trygheden i aftalen mellem dig og firmaet.

Hav styr på materialerne

Et gelænder består af flere forskellige dele, og hvis du vil vide lidt om produktet, inden du bestiller det, så kan du med fordel sætte dig lidt ind i, hvilke materialer der skal til, for at bygge et gelænder.

Træ har været det mest anvendte materiale til gelændere gennem tiden, men stål og aluminium er også meget udbredt, særligt til gelændere udendørs.

Derudover er håndlister en vigtig del af gelænderet. Håndlisterne er ofte lavet af træ, men er de seneste år også begyndt at blive populære i poleret stål, hvilket har den fordel, at det er nemt at arbejde med, mens træet kræver et større snedkerarbejde.

Derudover skal der være et værn på gelænderet. De laves traditionelt ved at bruge rundstokke af træ, men her kan også anvendes glas, stål og jern som hele plader eller stolper, plastic og stålwire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *