Slibning af knive er en god ide

Hvis du vil sikre, at klippernes ydeevne forbliver optimal, bliver du nødt til at tynde dine knive fra tid til anden. Tyndning af kniven ændrer bladets form på en sådan måde, at kniven møder mindre modstand.

Hvorfor er det nødvendigt at tynde din kniv?

Under skæreprocessen sker der 2 ting:

1: Det materiale, du skærer, knækkes af knivens skarpe skærekant.

2: Når kniven trænger ind i objektet mere dybt, presses materialet på hver side af bladet sammen, for det skal jo nok gøre plads til knivens indrejse.

For at opnå det første punkt, der er nævnt ovenfor, er en skarp forkant afgørende. Dette kan opnås ved at skærpe kniven til en meget fin kant.

Med hensyn til det andet punkt, der er nævnt ovenfor, er det vigtigt, at bladet er tyndt, så kniven ikke skal skubbe så meget materiale ud, hvilket betyder, at det møder mindre modstand, når den trænger ind i objektet. For at opnå dette er det nødvendigt at tømme kniven.

Når du køber en ny kniv, finder du ofte, at knivens kant ikke er meget tynd. Derfor er det ofte nyttigt at tømme kniven selv. Du skal også tynde ud knive, der allerede er blevet skærpet flere gange. Da knive normalt spidser fra knivens bagside til kanten, jo mere kniven skærpes, jo tykkere bliver knivens skær side.

Hvilken vinkel skal du slibe på

I diagrammet ovenfor viser figur 1 et typisk tværsnitsbillede af en kniv. Bladet binder sig gradvist til kanten og bliver mere og mere tyndere mod forkant. På bladet er en skærekant formet til en vinkel på ca. 40 grader. Fig. 2 viser tværsnitsbillede af en kniv, der er blevet udtyndet. Ved at slibe en lille del af kniven på begge sider af bladet, møder kniven meget mindre modstand, når man skærer et objekt, især genstande fremstillet af hårde materialer. Skæringsvinklen forbliver den samme, hvilket betyder, at kniven er næsten lige så stærk som før den blev slebet. Som du kan se i ovenstående diagrammer, bliver kniven ikke udtyndet langs hele bladets sider, kun langs de små områder, der ligger lige over forkant.

Måder at tynde ud en kniv:

Ved uddybningen af ​​messen bliver relativt mange materialer slebet. Derfor er ikke alle slibemetoder egnet til dette klus. Herunder er 3 praktiske metoder, der fungerer:

En relativt stor mængde materiale fjernes ved udtynding af knive. Derfor er ikke alle skæringsmetoder egnede til dette. Nedenfor finder du tre praktiske metoder, der passer til udtynding af knive:

1: Brug en grov skarphed

Slibning er populært til mange knive

Du kan tynde din kniv ved at skærpe dit blad i mindre vinkel end normalt. Efter udtynding af det, kan du polere din kniv ved hjælp af en finere slibesten for at fjerne ridserne fra den grove sten og skabe en ny skærekant.

Det åbenlyse spørgsmål, der nu opstår, er: Hvilken kornstørrelse skal jeg bruge til at opnå dette?

En sten med et korn på op til 220 kan bruges til dette. En grov sten (lavt antal) virker faktisk hurtigere, men det efterlader også dybere ridser bagved. En 220-grit sten fungerer muligvis ikke meget hurtigt første gang du bruger den. Det er dog et godt valg at holde jeres knive regelmæssigt.

2: Brug en elektrisk båndslibemaskine

En elektrisk båndslibemaskine er en god mulighed for udtynding af knive. En sådan slibemaskine er imidlertid ikke altid let tilgængelig.

De bedste slibemaskiner er dem, hvor du kan skærpe dit blad på en del af bæltet, som ligger mellem rullerne. Det skyldes, at denne del af bæltet er noget fleksibelt, hvilket betyder, at et finere resultat kan opnås. Hvis du skærper dit blad på rullen, skal rullen have en stor diameter og være fortrinsvis belagt med en lidt fleksibel finish.

Hvor mange grader skal knivene slibes på?

Når du bruger elektriske båndslibere, skal du sørge for, at du ikke overlader din kniv. Når temperaturen på en kniv nærmer sig 200 grader Celcius, mister den sin hårdhed. Dette kan ske meget hurtigere, end du ville forvente.

3: Brug en langsomt slibende sten

En langsomt slibende sten (helst en som passerer gennem vand) er et andet apparat til udtynding af din kniv. Det er ekstremt svært at opnå et godt resultat, især hvis du bruger den afrundede side af slibestenen. Men hvis du bruger siden af ​​slibestenen, vil du opdage, at det er lidt lettere at nå dit mål. Slibning af knive pris kan vi hjælpe dig med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *